Wędzone sery górskie

Kto nie kojarzy górskiego wypoczynku z charakterystycznym przysmakiem produkowanym z owczego mleka? Sery góralskie, znane także pod pojęciem oscypka, są niesłabnącą atrakcją wśród turystów. Nie trzeba jednak specjalnie wybierać się w górskie rejony, ażeby zasmakować tego specjału. Firma Marfor od przeszło 20 lat działa na rynku, oferując wytwarzane przez siebie sery góralskie a oprócz tego ich konfekcję i dystrybucję. Sery firmy Marfor wytwarzane są z zachowaniem tradycyjnych technologii, a co za tym idzie – sery wyrabiane są wyłącznie poprzez wykorzystywanie ludzkich rąk, co zapewnia doskonałą jakość, odczucie smakowe a oprócz tego odpowiednią konsystencję oferowanego produktu. Do produkcji wykorzystuje się mleko od przebadanych weterynaryjnie owiec, które posiada wszystkie stosowne certyfikaty. Natomiast wyroby poddawane są następnie wędzeniu, do którego wykorzystuje się naturalny dym pochodzący z wiórek olchy i buka.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Podlinkuj wpis:

By paren

Related Post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.